Scharlooweg 29 en 33

Willemstad Curaçao

Landhuizen

De monumentale landhuizen Scharlooweg 29 en Scharlooweg 33 ‘Villa San Ramon’, daterend uit het einde van de negentiende eeuw, liggen in de wijk Scharloo. Eén van de mooiste wijken van Willemstad. Beide villa’s waren zwaar verwaarloosd op het moment dat Linden Groep deze aankocht. Na een grondige renovatie in samenwerking met de overheid en monumenteninstellingen heeft Linden Groep er voor gezorgd dat beide villa’s in ere zijn hersteld.
Scharlooweg 29 huisvest sinds enkele jaren Kas di Kultura. Advocatenkantoor Spigt DC houdt sinds jaar en dag kantoor op Scharlooweg 33.

Historie

In de jaren dertig zijn, na het vertrek van de oorspronkelijke Joodse inwoners, veel van deze panden op Scharloo helaas in verval geraakt. Dit had vooral te maken met de grote afmetingen van de villa’s en de hoge kosten van onderhoud.

Trivia

De aankoop van Scharlooweg 29 maakte het mogelijk om achterlangs Scharlooweg 33 te bereiken tijdens de bouw van een aanbouw achter de ‘Villa San Ramon’. Hierdoor had men in de vila zelf geen last van de bouwwerkzaamheden.

Trivia

De voorgevel van Scharlooweg 29 wordt gesierd door een fronton met een grote adelaar, waarin een Lindenboompje is geplaatst.

Kenmerken

Beide landhuizen hebben aan de achterzijde een galerij rondom een grote patio met zuilen. Ook de voorzijde en zijkanten van de villa’s zijn van een zuilengallerij voorzien.

« Terug naar alle projecten