Linden Groep is specialist in herontwikkeling van bestaand onroerend goed en complexe binnenstedelijke gebieden. Er is inventiviteit, realiteitszin en vermogen nodig om een vaak ingrijpende functieverandering tot een goed eind te brengen – en juist hierin onderscheidt zich dit bedrijf. Vanaf het moment van verwerving opereert Linden Groep voor eigen rekening en risico: planontwikkeling, grondsanering, realisatie, verkoop of verhuur.

Nieuwe bestemmingen voor beeldbepalende, stedelijke locaties in Amsterdam en overig Noord-Holland worden met vakmanschap en creativiteit gezocht. Vaak betreft dit herbestemmen een serie monumentale grachtenpanden, maar even goed kan het gaan om een in onbruik geraakt industrieterrein, een oud ziekenhuis of voormalige fabriek. Ieder project stelt zijn eigen eisen, met eigen mogelijkheden en beperkingen. Dit is de reden waarom Linden Groep onafhankelijk opereert en ervan overtuigd is dat ieder project ook zijn eigen vormgevers verdient – architecten, stedenbouwkundigen, adviseurs en aannemers die voor iedere locatie apart worden gezocht.
Sinds de oprichting in 1976 is de onderneming onder de eigenzinnige leiding van eigenaar Jan van der Linden uitgegroeid tot een veelzijdige regisseur van ruimtelijke oplossingen en solide partner van zowel overheden als bedrijven.